Дива трапляються

Олена Писарєва отримала зцілення від раку під час недільного богослужіння. «Це, звичайно, диво, про яке я мріяла і молилася, – коментує Олена. – Але диво стало можливим лише після того, як наша родина повністю відновилась. І в зціленні від смертельної хвороби, і в з’єднанні з чоловіком я побачила Божу руку».

Алкогольна залежність

Олена та її чоловік Олександр – колишні залежні. Олена довго страждала на алкоголізм, Олександр вживав наркотики. Познайомилися вони один з одним вже в зрілому віці, коли за плечима кожен мав великий життєвий досвід. Обидва знайшли порятунок у Христі, обидва звільнилися від залежності у центрі реабілітації. Про свій непростий шлях до Бога Олена охоче свідчить іншим, розуміючи, що від подібних проблем багато хто страждає.

«У двадцять шість років я розлучилася з чоловіком. Він пішов до іншої жінки, залишивши мене з маленькою донькою на руках. Рана від зради була настільки сильною, що я, шукаючи втіхи, почала пити. Через сім років безпробудного пияцтва перетворилася на вмираючу алкоголічку».

Як розповідає сама Олена, всі ці роки вона намагалася боротися зі своєю залежністю, зверталася до приватних клінік та державних наркодиспансерів. Кодувалась, очищала кров, «брала себе в руки», але нічого не допомагало. Алкоголь тримав її мертвою хваткою.

Надія є!

У розпачі Олена тричі хотіла накласти на себе руки: розтинала вени, намагалася потонути і пила пігулки. Але щоразу Чиясь невидима рука зберігала від передчасної смерті.

– Якось я лежала в реанімації, приходячи до тями після невдалої спроби звести рахунки з життям. І тут мені до рук потрапила газета. Там я прочитала свідчення людини, доля якої дуже нагадувала мою. Те саме пияцтво, те саме прагнення суїциду. Але у цього хлопця відбулася зустріч із Богом, яка змінила все. Ісус Христос звільнив його від алкоголю та дав шанс на щастя.

Історія вразила мене. «Отже є надія, є вихід, – подумала я. – Мені треба звернутися до Бога”.

Визволення від залежності

Вже опинившись удома, Олена стала на коліна і вперше помолилася: «Господи! Якщо Ти є, врятуй мене, я вмираю… Допоможи мені кинути пити і почати жити нормальним життям!»

Бог відповів на палку молитву жінки, причому досить швидко. За кілька днів Олена опинилася у християнському реабілітаційному центрі. Там вона по-справжньому повірила в Ісуса Христа, покаялася та отримала звільнення від алкогольної залежності. Господь також зцілив Олену від багатьох захворювань, серед яких було таке серйозне, як гепатит С.

Щасливе заміжжя

Повернувшись до нормального життя Олена знову захотіла створити сім’ю. Тепер вона розуміла, що шлюбні стосунки мають будуватися на Божих заповідях.

Вісім років Олена терпляче молилася за чоловіка, і Господь благословив її зустріччю з Олександром. Чоловік жив у сусідньому місті, де проходив реабілітацію від наркотичної залежності, але після знайомства з Оленою переїхав до її містечка. 13 квітня 2013 року в церкві відбулося їхнє весілля. На той момент Олені виповнилося сорок років, Олександру – сорок чотири.

«Спочатку ми, як і всі наречені, зіткнулися з труднощами, – згадує Олена. – У нас вже був встановлений характер, звички, адже в шлюбі потрібно підлаштовуватися один під одного, змінюватися. Це було не легко. Але з Божою допомогою ми всі подолали. Так минуло чотири щасливі роки. Але 2017 року прийшли серйозні випробування, з якими ми не впоралися…»

Випробування

У Сашкової матері трапився інсульт, її паралізувало. Оскільки доглядати за хворою не було кому, Олександр та Олена переїхали жити до неї. Але за три місяці мама Олени теж потрапила в реанімацію з інсультом. Подружжя змушене було розлучитися: Олена повернулася до свого містечка, щоб допомагати своїй матері.

«У цей час дуже важке для нас обох щось надломилося у відносинах, – розповідає Олена. – Незважаючи на те, що Саша спочатку з розумінням поставився до мого від’їзду, потім почав просити повернутися до нього. Але я не могла залишити безпорадну матір. А він не хотів повертатися до мене, навіть після того, як через півроку померла його мама. Ми сварилися, не знаходячи виходу зі складної ситуації. У результаті Сашко закрився і зовсім перестав спілкуватися зі мною. Через деякий час він подав на розлучення».

У молитві за сім’ю

Протягом двох наступних років подружжя жило окремо. Олена дуже тяжко переживала розрив, але посилено молилася Богу про відновлення сім’ї. Вона вже знала: Господу можливо все. Олена твердо вірила в те, що їхній союз освячений Богом і неприпустиме розлучення. Близькі друзі з церкви, які знали про проблеми Олени, підтримували її у молитвах.

«Я завжди хотіла бути поряд із Сашком, вірила, що він дарований мені Богом, – зізнається Олена. – Це бажання разом вклав в мене Господь, і тому я продовжувала сподіватися на відновлення сім’ї. Часто в молитві я проголошувала, що Бог обов’язково виявить Свою славу в моєму шлюбі».

Незважаючи на те, що Олена не втрачала надії, вона зовсім не уявляла, як може статися примирення. Здавалося, вже ніщо не здатне розтопити серце чоловіка і повернути його прихильність. Але раптово ситуація змінилася, причому несподіваним чином.

Хвороба

18 жовтня 2019 року Олена отримала медичний висновок, який повідомляв, що має рак шийки матки. Звістка приголомшила, оскільки Олена давно не мала проблем зі здоров’ям. Однак Олена не відчула страху перед хворобою. Вона просто зробила те, що завжди звикла робити у критичній ситуації – помолилася Богові і віддала все у Його руки. Того ж дня її близька подруга зателефонувала до Олександра і повідомила йому сумну новину. Реакція Олександра була швидкою і рішучою: наступного ж дня він виїхав поїздом до Олени.

Довгоочікувана зустріч

«Я стояла на пероні та намагалася представити нашу зустріч, – розповідає Олена. – Ми не бачилися два роки, у нас накопичилося стільки взаємних закидів та образ. Як подивимось один одному в очі? Що скажемо? Я й хотіла нашої зустрічі, і водночас боялася її. Але Сашко, як тільки побачив мене, одразу підбіг, обійняв і впевнено промовив: Все буде добре. Твоя хвороба для Божої слави». Мені одразу стало легко і спокійно.

Ми йшли по людному перону, обійнявшись, ніби ніколи не було в нас сварок і кількох слів, ніби ніколи й не розлучалися. І ми відчували, що Бог дивився на нас і тішився».

Вже вдома у Олени чоловік зізнався, що ніщо не могло вплинути на рішення про розлучення. Але, коли він дізнався про її рак, вся його неприязнь миттю зникла. Олександр одразу зрозумів, що має негайно їхати до дружини та бути з нею поруч.

Відновлення відносин

«Саша повернувся до мене зовсім іншою людиною – мужньою, сильною, спокійною, такою, якою я завжди хотіла його бачити, – згадує Олена. – Було очевидно, що чоловік мав духовну близькість із Господом, адже це – найголовніше для побудови правильних стосунків у сім’ї. Я бачила, що Бог є і для Сашка, і для мене найбільшою цінністю».

Спільна молитва здалася подружжю найправильнішим початком возз’єднання. Потрібно було так багато сказати один одному і Богові, звільнити серця від образ та гіркоти, оновити шлюбний завіт. Олена та Олександр разом опустилися на коліна і палко помолилися. Вони обидва каялися в запеклому серці, взаємно просили вибачення і прощали. Після молитви Господь наповнив їхні серця такою любов’ю, про яку подружжя могло лише мріяти. Здавалося, вони знову повернулися у медовий місяць.

«19 жовтня 2019 року наша родина відродилася з попелу, – каже Олена. – Ми просто переродилися заново. Я побачила чоловіка зовсім іншими очима та прийняла безумовно. Думаю, що Сашко випробував те саме».

Разом на лікування

Два наступні місяці Олена проходила лікування в онкодиспансері. На процедури вона незмінно приходила з чоловіком, який завжди підтримував її і палко молився. «Я вірю, що в тебе немає жодного раку, – втішав її Олександр. – Цю ситуацію Бог припустив для нашого примирення. Все буде добре”. Поруч із чоловіком Олена почувала себе спокійно і не боялася хвороби.

Так позаду залишилися два курси променевої терапії, і Олену почали готувати до операції.

Боже чудо

Незважаючи на хворобу, подружжя завжди намагалося відвідувати церкву. Вони обоє любили славити Бога і співали Йому гімни хвали, тримаючись за руки.

Так було і того пам’ятного недільного ранку, коли Олена та Саша прийшли до «Віфанії». «Після пісень поклоніння пастор почав молитись за зцілення всіх присутніх, – розповідає Олена. – І раптом він сказав, що зараз з кимсь відбувається зцілення від раку шийки матки. У цей момент я відчула печіння внизу живота і здогадалася, що Господь здійснює Свою операцію саме з мене. Чоловік глянув на мене і, помітивши якісь зміни, одразу все зрозумів. Ти зцілена! – радісно вигукнув він. – Потрібно обов’язково про це засвідчити!»

Медичне підтвердження

Через деякий час Олена завітала до онколога і після обстеження почула такий висновок: «У вас все чудово. Операцію робити не потрібно».

З того часу минуло два роки. Олена регулярно проходить планові огляди в онкологічній лікарні та завжди отримує відмінний результат. «Я така вдячна Богу і за зцілення, і за відновлення сім’ї! – каже Олена. – Він відповів на мої молитви, відновив наш шлюб з попелу, дав любов один до одного. Ми тепер найщасливіше подружжя на землі! Для Господа важливим є не тільки зцілення наших тіл, але й зцілення наших сердець».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять