Де тебе зустріти, Господи, або де віряни можуть зустрітися з Богом?

Як приходять до Церкви, до Господа? Що штовхає людей, далеких від християнства, прийняти заповіді Христа? Де вони змогли зустріти Бога, який і повів їх своєю дорогою? Спробуємо відповісти на ці питання.

Далеко не кожна людина зустрічається з Богом. Деякі представники очікують події все життя. Але вона не відбувається.

Різними шляхами ми приходимо до Господа. Найчастіше людина усвідомлює, що потребує допомоги Божої, тільки в самий гіркий момент життя.

Вона залишається одна, без друзів, родичів, в хворобі і печалі. До кого звернутися? Де шукати захисту? Тут-то і виникає потреба в молитві. Людина, нарешті, усвідомлює, яка вона слабка і беззахисна перед обставинами. Відбувається зустріч з Богом через молитву, дотримання законів Божих, добрі вчинки.

Вираз «зустріч з Богом» не має на увазі фізичне побачення. Не варто сподіватися, що ви зустрінете Отця Небесного на власні очі. Але Він буде з кожним, хто вірує в Його силу і могутність.

Чи обов’язково чекати якихось подій, щоб зустрітися з Богом?

Звичайно, чекати важкого моменту в житті, не варто. Його може і не відбутися, якщо довіритися Господу, змінити своє ставлення до способу життя і оточуючим.

Але людина влаштована так, що вона вірить тільки в свої сили, вважає себе всемогутньою. Він від природи зарозумілий. Господь знищує його помилкові переконання, насилаючи на нього непереборні обставини. Чи говорить це про жорстокість Бога?

Ні. Таким способом Господь намагається напоумити людину, вказати йому правильний шлях, а він неможливий без любові і віри. Іноді зустріч з Богом можлива тільки через подолання негараздів, в горі.

Деякі люди з юних років усвідомлюють потребу в спілкуванні з Господом. Вони відвідують храм, моляться, ведуть гідний спосіб життя. Бог зміцнює їх дух, допомагає в справах. Зустріч з Богом відбувається раніше. Він завжди поруч з ними.

Кожен батько повинен наблизити зустріч Господа зі своїми дітьми. Послужите їм прикладом. Ходіть на богослужіння, робіть молитви, допомагайте близьким і нужденним. Тоді й не доведеться чекати якої-небудь події, щоб прийти до переконання про необхідність зустрічі з Богом.

Де православні зустрічаються з Богом?

Істинно віруючі відчувають присутність Господа у своєму житті. Зустріч відбувається регулярно. Під час молитви вони можуть почути відповідь на питання, що мучило їх питання. Це не означає, що слова Господь скаже вголос. Але Отець Небесний подасть знак, як слід вчинити.

Молитва допомагає розібратися в своїх почуттях, бажаннях, усвідомити гріховність вчинків.

Де ж ще можуть зустрітися віруючі з Господом? Відповідь проста:

під час причащання;
в момент покаяння;
під час молитви.

Всі Таїнства Церкви пов’язані з зустріччю людини і Господа. Чи відчували ви почуття полегшення після сповіді? Воно обов’язково приходить, якщо людина каялася в гріхах щиро і з вірою в те, що більше не скоїть подібні діяння. Ось і відбулася ваша зустріч з Богом.

Ті, хто постить, говорять про почуття невагомості, радості, душевної чистоти. Але відмова від їжі не наближає зустріч з Господом. Адже піст – це, перш за все, покаяння, молитва.

Господь дарує можливість відчути свою присутність кожній людині. Для того ми і ходимо в храми, постимо, сповідаємося.

Чудотворне дію Господа відчувають всі ті, хто прийшов до Церкви. Стан покращується найнеймовірнішим чином, усуваються хвороби. Бог дає нам зрозуміти: Він поруч.

Якщо у вашому житті багато нещасть, біда приходить одна за одною, переглянете свої минулі вчинки. Чи не намагається Господь, повернути вас на істинний шлях? Про це повинен задуматися кожна людина. Тоді і відбудеться його зустріч з Богом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять