Розберемося детально: чи є гріхом молитися за виграш у лотерею?

Відомий старий анекдот про те, як людина просила Бога допомогти виграти в лотерею, але при цьому навіть не спромоглася купити лотерейний квиток. І багато хто, беручи цю вигадку дотепного автора за чисту монету, починає просити Господа про диво, щоб отримати гроші в результаті сліпого випадку.

Можна все, але чи це буде корисно?

Апостол Павло у своєму посланні до коринтян говорить так:

Все мені можна, але не все корисно; все мені дозволено, але ніщо не повинно володіти мною (1 Кор. 6, 12)

Таким чином, потрібно всі свої вчинки оцінювати з цього погляду. Чи корисно буде отримати виграш у лотерею, не доклавши жодних труднощів? Чи варто просити Бога про те, що не послужить до вдосконалення людини, її розвитку.

Якщо немає грошей на якісь покупки сьогодні, то їх не буде і завтра. Щоб вони з’явилися, треба працювати, вчитися, вдосконалюватись, розвиватися. Ці зусилля за рік, два, навіть п’ять років, але вони окупляться. Тим більше, що їх буде досягнуто працею, своїми зусиллями, що Господь обов’язково оцінить і віддячить.

Але чи оцінить Господь добробут, якого досягнуто шляхом руху в безвихідь? Добре, сьогодні з Божою допомогою виграли, завтра знову поставите на удачу? А потім станете пристрасним гравцем та невиправним грішником? Ні, це шлях униз, у нікуди.

Не варто постійно сподіватися на виграш

Тому краще благати Бога про те, щоб він допоміг знайти більш гідне джерело доходу, стати фахівцем у якійсь галузі. Просити його про таку милість буде на благо людині, послужить для її поліпшення, досконалості. Такій молитві Господь буде більш прихильний, адже те, що людина стає кращою, Його тішить, як Отця нашого.

Особливо з цього приводу варто згадати притчу про раба одного господаря, який закопав цей талант у землю, замість того, щоб скористатися ним і примножити його.

В результаті господар лаяв і прогнав раба, який нічого не зробив до розвитку та примноження таланту.

Ці слова зі Святого Євангелія говорять про те, що потрібно трудитися, а не сподіватися на сліпий жереб, щоб не втратити те, що є на даний момент. Багато святотецьких висловлювань кажуть, що лотерея є диявольським винаходом, одним із способів заволодіти душами людей. Навіть походження слова «лотерея», яке у перекладі означає «жереб», каже, що це сліпий випадок, а чи не воля людини.

Саме тому варто дуже сильно подумати про те, чи потрібно взагалі користуватися таким способом заробітку, а тим більше просити Господа допомогти в такій справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять