“Боже, почуй мене”, або як правильно молитися? Детальні пояснення

Як відомо всім віруючим в Бога, молитва життєво необхідна всім нам. Якщо християнин не молиться, він не гідний називатися християнином. Через молитву ми маємо віру практикувати вчення Бога; через молитву ми просвіщати і керовані Їм; через молитву нашу працю і посвяту відповідають Його серцю; через молитву ми можемо подолати всі труднощі; через молитву ми маємо достатньо сили щоб брати хрест і пити з чаші скорботи …

Очевидно, що життя християнина не може бути відділена від молитви. Однак багато віруючих кажуть: «Чому на мої молитви Бог не відповідає? Чому Бог не чує мої молитви? Чому я не відчуваю Його присутності під час молитви? » Якщо ви відчуваєте таке ж збентеження, тоді схоже, що щось не так з вашими молитвами. 

Чому молитва фарисея не могла бути схвалена Богом?

На це питання, ми можемо знайти відповідь в Біблії, де записані молитви двох людей. Один був почутий Богом, а інший ні.

Про це сказано в Луки 18: 9-14: «А для деяких, що були себе певні, що вони ніби праведні, і за ніщо мали інших, Він притчу оцю розповів« Два чоловіки до храму ввійшли помолитись, один фарисей, а другий був митар. Фарисей, ставши, так молився про себе: Дякую, Боже дякую Тобі, що я не такий, як інші люди, грабіжники, кривдники, перелюбники, або як цей митар, пощу два рази на тиждень, даю десятину з усього, що здобуваю.

А митар здалека стояв далеко, не смів навіть підняти очей на небо; але бив себе в груди й казав: Боже! будь милостивий до мене грішного! Кажу вам, що цей повернувся до дому свого більш виправданий, аніж той Бо кожен, хто підноситься, буде понижений, а хто принижує себе піднесеться». З цих віршів ми бачимо, що Бог не прийняв молитву фарисея, але прийняв молитву митаря.

Чому молитва фарисея була схвалена Богом, але навпаки викликала Його відраза? Насправді, Господь Ісус говорив про це раніше. Він сказав: «А як молитеся, то не будьте, як ті лицеміри, що люблять в синагогах та на перехрестях, зупиняючись, молитися, щоб їх бачили люди.

Вони вже отримують нагороду свою »(Від Матвія 6: 5). Це показує, що молитви фарисеїв були лицемірними. Коли фарисеї стояли на перехрестях, перехожі могли позаздрити їм, почувши їх красномовні молитви, що випливають з їхніх вуст. Вони робили це для того, щоб проявити себе, показати себе, отримати похвалу від інших людей за свої молитви і навмисно створювали свій позитивний образ в людських серцях.

Вони молилися не для покаяння своїх гріхів перед Богом, а для того щоб хвалитися перед людьми. Крім того, вони ніколи не вважали себе грішними перед Богом, але навіть принижували інших, щоб самим піднятися. Вони молилися: «Я не такий, як інші люди, грабіжники, кривдники, перелюбники або як цей митник. Пощу два рази на тиждень, даю десятину з усього, що здобуваю». Тому Бог ненавидів і засуджував такі молитви.

Давайте ще раз подивимося, як митар молився Богу. Він сказав: «Боже! Будь милостивий до мене грішного». З його молитви видно, що хоча вона і була короткою, але він був по-справжньому чесний і говорив від щирого серця Богу. Він сказав те, що було в нього на думці, а не з метою показати себе.

Більш того, він зміг пізнати своє становище перед Господом і помолитися Йому як грішник. А митар поклонявся Богу в дусі та в правді, а його уста і серце були єдині. Він не молився в місці, де було багато людей, і не звертав уваги на те, як інші дивилися на нього. Навпаки, він слухав те, як Бог дивився на нього. Його метою молитви Богу, було встановлення правильних відносин з Ним, а не показ себе. Тому Бог прийняв його молитву.

Як правильно молитися, щоб Бог відповів нам?

Господь Ісус сказав нам: «Ти ж, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері твою, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно. А як молитеся, не говоріть зайвого, як ті погани, бо думають, що в багатослівності своєму будуть почуті … »(Від Матвія 6: 6-7). «Але настане час і тепер вона є, коли справжні поклонники будуть поклонятися Батькові в дусі та в правді, бо таких поклонників Отець Собі. Бог є дух, і Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді »(Від Івана 4: 23-24).

Слова Господа Ісуса і порівняння молитви фарисея з молитвою митаря дозволяють нам знайти спосіб належної молитви і зрозуміти, чому наші молитви не отримують схвалення від Бога. Якщо ми хочемо бути почутими і керовані Їм, нам потрібно позбутися від порожніх молитов, від молитов в яких ми опускаємо інших, щоб піднятися самим, від молитов хвастощів, від безособових молитов, від завчених молитов-теорій, від нещирих молитов, від показових молитов, наповнених брехнею, перебільшенням, порожніми словами.

Наприклад, ми часто добре говоримо про те, скільки ми пожертвували і витратили, коли молимося на зборах, щоб про нас думали, як про справжніх віруючих. Це молитва лицемірів. Часто ми повторюємо одні і ті ж слова, молячись Господу. Хоча ми можемо і довго молитися, але при цьому можемо навіть забути після молитви то, що ми говорили Богу. Таку поверхневу молитву можна назвати – струс повітря.

Часто у нас з’являються забобони по відношенню до інших, ми схиляємося перед Богом не для того щоб шукати Його волю або як практикувати Його вчення, але вилити свої проблеми, поскаржитися на несправедливість інших людей і розповісти про те, які ми терпимі і стерпно до інших людей. Така молитва принижує інших заради власного піднесення.

Часто ми зустрічаємося з милістю Божою, і тоді обіцяємо догоджати Йому; проте, коли стикаємося з проблемами, продовжуємо чинити по плоті як і раніше. Така молитва – обман, наповнена брехнею, перебільшенням і порожніми словами. Ми, звичайно, часто так молимося і це йде в розріз з Божим серцем.

В результаті Він не чує наші молитви. Якщо ми хочемо бути веденими Їм в наших молитвах, нам потрібно виключити слова, які Він ненавидить. Тільки так наші відносини з Ним стають нормальними.

За словами Бога, ми пізнаємо, що Він чекає від наших молитов вираз Йому наших сердець в дусі та в правді. Йому потрібно наше щире чесне серце, замість багатьох або красивих слів. Тільки такі молитви можуть бути схвалені Богом.

Прочитавши цей текст, пізнали ви шлях як правильно молитися, щоб придбати Божі благословення? Сподіваємося, що ви вирішите проблему того, що не можете дочекатися відповіді від Бога в своїх молитвах і по правильному способу молитви придбаєте якомога скоріше Божий відповідь і благовоління від Нього!

Якщо ви зараз переживаєте важкі ситуації в житті і бажаєте більше дізнатися про Божу любов або хочете дізнатися більше вимог Бога і т. Д. Приєднайтесь до нас і разом поспілкуємося. ми будемо раді вам допомогти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять