Творіть протягом дня і ночі будь-яку з цих молитов, не обов’язково всі відразу

Є 12 молитов до Господа, які потрібно знати кожному християнину, що поважає себе. Вони важливі й водночас доволі короткі. З ними ви завжди будете під захистом і Божим покровом у всі часи і на всякий час.

Ось як вони звучать:

Господи поможи;

Господи помилуй;

Господи благослови;

Господи Ісусе Христе, Сине Божий, помилуй мене грішного;

Господи Ісусе Христе, Сине Божий, молитов заради Пречистої Твоєї Матері і всіх святих помилуй моя грішнаго;

Господи, спаси і збережи;

Боже, милостивий будь мені грішному;

Господи, заступи, спаси, помилуй і збережи мене благодаттю Твоєю;

Господи, покрий мене від людей деяких і бісів, і пристрастей, і від усяких інших неподобних речей;

Захисти мене, Господи, Силою Чесного і Животворящого хреста і збережи нас від усякого зла;

Надія моя-Отець, Притулок мій-Син, Покров мій – Дух Святий. Трійце Свята, Слава Тобі;

Як з нами Бог.

Їх можна повторювати, коли людина в небезпеці, відчуває страх або невпевненість. Можна «мене» замінювати на ім’я рідної та дорогої Вам людини. Також читати їх про себе, коли ви за них переживаєте, хвилюєтеся і коли впевнені, що вони перебувають не в безпеці.

І ваша душа перестане боятися, і думки страшні не лізтимуть, і з вашою рідною людиною все буде гаразд.

Їх можна вимовляти завжди: коли Ви їсте в транспорті, працюєте, йдете… для них не потрібно певного місця і часу. Ці молитви творити не перестаючи. І вдень, і вночі.

Адже, по суті, християни так і повинні молитися завжди, щоб вони не робили, і де б не перебували.

А якщо вам загрожує небезпека, у біді ваші діти, родичі, коли лікарі вже не дають надію на зцілення, коли нізвідки більше чекати на допомогу, переходьте і читайте це правило 150 разів:

Пресвята Богородице, спаси нас;

Пресвята Богородице, збережи нас під кровом Твоїм.

Царице Небесна, покрий Твоїм заступництвом мої гріхи, захисти мене від ворогів видимих і невидимих; пом’якши серця злих людей, що повстають на мене.

Та й узагалі, молитов дуже багато можна знайти в Акафістах до Пресвятої Богородиці і не тільки. Якщо трапляються вам такі фрази, можна виписувати хоча й звертатися до Матері Божої в хвилини зневіри, відчаю, смутку.

Це навіть добре, коли якісь слова, молитви ніби западають у душі наші.

Можна також повторювати молитву до свого Ангела Хранителя (Ангеле Христовий, хранителю мій святий, захисти мене від ворогів моїх видимих і невидимих), а також до Архангела Михаїла («О, Великий Михаїле Архангеле, поможи мені рабу твійому (ім’я), визволи мене від боягуза, потопу, вогню, меча і ворога улесливого»).

Немає молитов, кращих за ті, які нам уже дано, і не бажано вигадувати якісь нові ще. Так, можна сказати своїми словами, тільки не зберігайте її в тих, хто пише красиві слова і видає це за молитву. У вас має виробитися імунітет. Ви повинні самі відчувати православні це молитви чи ні. Хоча читаючи молитовник, чи акафіст, то розумієш, якими вони володіють словами, в які є співзвучне душі, якого немає в жодних інших ікон.

У нас є кілька основних, можна сказати базових, головних, які кожен християнин, який поважає себе, повинен знати і вчити ними своїх дітей, бажано батьків і своїх чоловіка або дружину. Робити це ненав’язливо, поступово допомагати приходити до віри, не змушуючи її.

Символ Віри, Отче Наш, Богородичне правило… ці та інші молитви, потрібно знати неодмінно. А краще користуватися ними завжди. Можна, звісно, творити про себе Ісусову молитву, але якщо думки губляться, ще немає молитовної навички, то можна читати ті молитви, які вам найбільш знайомі.

«Господи помилуй» – ця фраза найшвидша і найлегша, її теж можна завжди творити. Краще молитися, ніж пережовувати ті думки порожні й метушливі, які приходять на розум. Нехай він буде краще зайнятий молитвою, спогадом про Бога, неважливо які молитви він при цьому використовує, але це буде краще, ніж він думає не зрозуміло про що.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять