Коронавірус – знак згори всьому людству?

Деякі люди вважають коронавірус знаменням зверху, проявом гніву Божого, як справедливого покарання за численні гріхи людства. Але що ж таке коронавірус насправді, чи дійсно він є попередженням понад і, що говорить про захворюванні офіційна православна церква стоїть розглянути ближче.

Коронавіруси – ціле сімейство вірусів, переважно вражають тварин, але іноді вони передаються людині. Заразившись новим коронавірусів, людина відзначає таку ж симптоматику, як при грипі, насамперед у нього піднімається температура. Серед основних симптомів захворювання, викликаного китайським коронавірусів, варто відзначити наступні:

почуття підвищеної втоми і утруднене дихання;
кашель і висока температура;
ломота в тілі.
Передається вірус повітряно-крапельним шляхом, тому заразитися ним дуже легко. Уражені вірусом люди практично згорають від пневмонії, але вчасно звернувшись до медиків, проблему можна вирішити. Коронавірус 2019 nCoV вважають не просто новим штамом грипу, а серйозною епідемією, яка загрожує людству. У Китаї все, від малого до великого, носять медичні маски, людей з інших країн вивозять і перевіряють, не випускаючи з літака, щоб запобігти широке поширення захворювання по всьому світу.

Для запобігання зараження коронавірусів, варто проводити таку ж профілактику, як від звичайної застуди або грипу. Підвищена увага до свого здоров’я допоможе вберегтися від плачевних наслідків.

Позиція церкви щодо коронавируса

Священнослужителі православної церкви вже відреагували на останні події, що відбулися, вважаючи їх знаком згори, для всього людства. У зв’язку з ризиком зараження, багато парафіян церкви відмовилися приймати Причастя, але багато священиків запевняють, що приймати таких радикальних кроків не варто. Оскільки під час Божественної літургії, що знаходяться в чаші хліб і вино перетворюються в Тіло і Кров Господа нашого Ісуса Христа, то навіть мови не може йти про зараження коронавірусів під час Євхаристії.

Священики не заперечують того, що заклопотаність останніми подіями у них є, але все ж активно закликають людей приходити до церкви, молитися за запобігання біди і зцілення. Служителі церкви постійно підкреслюють, що на все, що відбувається є Воля Божа, а хвороба – це дуже могутній засіб, що дозволяє людині залишити свою гріховне життя і стати на шлях істинний. В Біблії чітко говориться про те, що випробування, які приходять у вигляді хвороби і вражають тіло, допомагають зцілити душу людини, нагадавши, що гріховні радості і насолоди, здоров’я, багатство – це все не вічне, а варто подбати про свою душу, щоб осягнути вічне щастя в Царстві Небесному.

Що стосується позиції більшості священиків, щодо нового коронавируса, то описати її можна так:

під час епідемії не робитиме обмежень в причасті, оскільки заразитися таким способом не можна;
священики вважають цю сучасну хвороба, якщо порівнювати її з епідеміями минулих століть, всього позбав невеликою неприємністю;
причастя ніколи не було і не буде причиною зараження будь-якими інфекціями;
церква кожен день буде активно молитися, щоб вірус далі не поширювався, а уражені інфекцією люди повністю одужали;
якщо людина все ж боїться заразитися коронавірусів, то він спокійно може приходити на богослужіння до храму, надівши медичну маску.
Не варто боятися «підчепити» коронавірус в церкві, потрібно просто в повсякденному житті дотримуватися елементарних заходів безпеки, щоб не заразитися цією хворобою.

Знамення або черговий штам вірусів, з якими можна боротися?

Китайський коронавірус цілком можна вважати знаком згори, оскільки хвороби даються людині для того, щоб він усвідомив свою гріховність, покаявся і повернувся до Боговгодній життя. Саме захворівши, людина починає замислюватися про вічне, тому новий китайський вірус може бути дан людству для того, щоб багато хто прийшов до покаяння.

Звичайно ж, це добре, якщо даний інцидент змусить людину задуматися про вищу, залишити більшість своїх гріховних звичок і повернутися до Господа, можливо, саме для цього і з’явився новий вірус. Стверджувати точно, знак чи це понад чи ні не можна, але все ж, панікувати і втрачати віру в Бога не варт, адже саме Творець може звернути ситуацію на краще і допомогти людству врятуватися.

Звичайно ж, помітивши перші симптоми вірусу, не можна думати, що все само собою пройде, потрібно відразу ж звертатися до медиків, які зможуть встановити точний діагноз і надати кваліфіковану допомогу.

Можливо, про коронавіруси все скоро забудуть, як це було з Ебола, свинячим грипом А (Н1N1), атипову пневмонію, але передбачити майбутнє не можна, тому варто вживати всіх заходів, спрямовані на безпеку, не забуваючи вести Богоугодний спосіб життя, не завдаючи зла ближнім .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять