7 «церковних» забобонів: детально ознайомимося

Існує дуже багато «церковних» забобонів, які спантеличують православних. Адже вони вірять у них, хоча такі повір’я не мають нічого спільного із православ’ям. Давайте сьогодні ми поговоримо про це.

Підбирати викинутий натільний хрестик – значить, брати чужі біди та нещастя на себе?

Священнослужителі пояснюють, що неможливо взяти на себе те, за що немає твоєї провини. Всі наші хвороби, біди, нещастя – розплата за неблагочестивий спосіб життя.

Ми не можемо розплачуватись за чужі гріхи лише тому, що підібрали кинутий натільний хрест. Це дурниця.

Якщо судити за таким принципом, то виявиться, що для позбавлення від гріхів потрібно небагато. Втрать хрестик, дочекайся, поки його хтось підніме і живи собі без гріхів. Але так не буває.

Гріх знімає покаяння та молитва. Віра у забобони – прояв гріховності.

Підніміть натільний хрестик. Дізнайтеся, можливо, хтось його шукає. Ви зробите добру справу, якщо допоможете людині знайти свій хрестик. А не знайдете, зберігайте його вдома або віддайте до храму.

Якщо замовити поминальну службу по живому, на нього чекає швидка смерть

Такими методами користуються темні маги. І чутки з’явилися завдяки їхній діяльності. Слухати такі речі грішно. Якщо ви вірите у такі твердження – ви далекі від православ’я. Вам потрібно подумати про Господа, поговорити зі священнослужителями, а не примикати до віровідступників.

Якщо ж ви спробуєте зробити це, значить, ви йдете проти Господа. Православному не спаде на думку молитися за упокій про живе. Він попросить здоров’я для свого ближнього, навіть якщо у нього з ним погані стосунки.

Такі забобони небезпечні. Вони йдуть від людей, що відступили від Бога. Не опускайтеся до їхнього становища і ніколи не йдіть проти православ’я та Бога.

Церковна свічка коптить або гасне — на нещастя і біди

Це взагалі ні про що не говорить. Якщо церковна свічка коптить або не бажає горіти, то хтось безвідповідально підійшов до своїх обов’язків. Свічки виготовлені з порушеннями технологій. Ось вони і коптять чи гаснуть.

Іоанн Златоуст закликав не вірити дурним прикметам, не боятися їхнього впливу на своє життя. Страшним він вважав лише образу Господа, віровідступництво та гріхи людські.

Ось цього треба боятися, а не того, наприклад, що переступив через поріг будинку чи квартири лівою ногою.

Якщо свічка коптить у руках, подумайте про покупку нових, бракованих свічок.

Зустріч зі священнослужителем чи ченцем віщує невдачу

Тільки невіруюча людина може злякатися зустрічі зі священиком. Православний підійде до батюшки за благословенням, привітається, розповість про те, що його непокоїть. Він радий зустрічі з преподобним отцем чи ченцем. Адже це шанс випросити благословення або знайти відповіді на запитання.

Якщо вас збентежила зустріч зі священнослужителем, слід покаятися в нещирості своєї віри, подумати про те, як подолати свою невіру та поселити в душі любов до Господа.

Якщо людині в храмі стало погано, то вона грішник

Грішники ті, хто припускає подібні думки. Людина йде до храму зі своїми тривогами, переживаннями, вона сподівається на Божу допомогу, сподівається. Не дивно, що від хвилювань їй стає погано.

Інші ж віруючі приходять до церкви, щоб покаятися. Вони усвідомлюють тяжкість своєї провини перед Господом. Їм справді погано, гірко від відчуття власної нікчемності.

Але Господь прощає своїх дітей. Кожен православний має пам’ятати про це і не боятися ходити до храмів.

Крім того, на богослужіннях у храмах буває багато людей. Духота, свічковий чад, аромат пахощів можуть стати причиною непритомності. Ні про які гріхи не може бути й мови.

Якщо відчуваєте, що настає нудота, вийдіть з церкви на пару хвилин. Подихайте свіжим повітрям або прийміть ліки.

Ікона падає – до смерті

Ви просто погано закріпили образ чи нестійко встановили його на поличці. Ні про яку смерть падаюча ікона не говорить.

Ікона – символ православ’я. Ми ставимо їх у будинках, щоб молитися, милуватися зображеннями Христа чи святих.

Якщо ви розглядаєте образ, що впав, як символ швидкої смерті, ви далекі від християнства. Рано вам поки що прикрашати своє житло іконами. Ви не можете називати себе православною людиною.

Ікона у разі перестає бути символом християнства. Вона можна порівняти з ідолом. А ідолу поклоняються лише язичники. Не перетворюйтеся на віровідступників.

Ікона може вберегти від автоаварії

Сучасні автовласники прикрашають свої автомобілі іконами, сподіваючись, що святі образи врятують їх від аварії та ДТП. Що ж ви думаєте, тепер вам можна не дотримуватися правил дорожнього руху або сідати за кермо нетверезим? Ніяка ікона вас не врятує від безчестя, доки ви самі його творите.

Схаменіться. Краще вивчіть, як слід, правила дорожнього руху, дотримуйтесь їх, виявіть акуратність та обережність на дорозі.

Подумайте про ближніх, які можуть постраждати. Ось такі дії і убезпечать вас від аварій.

До речі, існує молитва для водіїв. Помолитися перед дорогою буде зайвим. Випросіть у Господа захисту для себе та близьких, попросіть надати допомогу в тому, щоб не погубити через необережність людей. Господь відгукнеться на вашу молитву.

Таким чином, кожен православний має розуміти: забобони гріховні. Не можна вважати себе віруючим і вірити у прикмети. Не розповсюджуйте помилкових забобонів і не бентежте тих, хто тільки почав долучатися до Церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять