“Не полиш мене, мій Ангеле-Хранителю”, або про те, чи може Ангел-Хранитель покинути людину?

Дійсно, люди відганяють свого Ангела-Хранителя гріхами. Святі отці стверджують, що Ангел віддаляється від людини, але не залишає її зовсім. Але експериментувати не варто, адже нам завжди потрібна допомога Ангела-Хранителя. Тому після провини необхідно поспішити в Храм Божий на сповідь і причастя.

Кожному християнинові при здійсненні таїнства Святого Хрещення Господь дарує Ангела-Хранителя, який незримо охороняє свого підопічного всю його земне життя від бід і нещасть, застерігає від здійснення гріхів, зміцнює в смертний час, не залишає і після смерті.

Ангели сприяють людині в будь-якому його добрій справі, радіють про принесеному покаянні, допомагають знайти Царство Небесне. Ангел-Хранитель любить свого підопічного всю повноту своєї великої любові.

Все, що в людині є доброго, чистого, світлого: молитва, покаяння, совість – це все народжується по навіюванню незримого захисника. Через совість і серце людини Ангел утримує нас від гріхопадіння, спокуси, допомагає в боротьбі зі спокусами, вселяє нам страх Божий.

Навіщо людині потрібен Небесний наставник?

Чому Ангели піклуються про людей? Вони слуги Господні і отримали від Бога наказ рятувати людство. Вони милосердні так само, як їх Отець Небесний. Вони наслідують своєму Творцеві, тому долготерпіви і милосердні до людей.

Ангельський світ реальний, це не абстрактне поняття і не абстракція. Він невидимий, а причиною тому – наша гріховність. Це підтверджують бачення на власні очі посланників світу горішнього деякими святими угодниками.

Безтілесні (тому й невидимі) і безгрішні істоти належать до небесної реальності. Ангел-Хранитель є провідником між Богом і людиною. Головне завдання Небесного наставника – славословити Спасителя і служити людям в їх земного життя. Вони клопочуться за людство і моляться Богу про нас.

Іноді Небесний захисник вберігає людину від дуже серйозних проблем. Існує безліч прикладів, коли людині загрожувала неминуча смерть, але вона залишалася живою. Але ж це не просто везіння, надто вже неймовірним чином приходить спасіння.

Побутують випадки, коли Ангел-Хранитель мабуть допомагав своєму підопічному. Наприклад, Ангел на очах здивованих арештантів в темниці звільнив апостола Петра від кайданів, а потім пройшов непоміченим через всі двері і пости стражників.

Ангел-Хранитель може виступати в ролі «керівника» або «путівника», через добрі думки направляючи людини на правильний шлях. Але так як Ангел-Хранитель невидима істота, його допомоги часто ми не помічаємо, а все хороше, що трапляється з нами, «списуємо» на трапилася диво.

Ангел-Хранитель зображується на іконах на другорядному плані і не є фігурою основного зображення. Так як він є безтілесним істотою, то вигляд людський приймати не може.

Ангел зображується фігурою з білосніжними крилами, обличчя його представляється у вільному стилі, в залежності від уявлення про нього іконописця.

Наш добрий помічник завжди поруч, його ж ми щодня закликаємо в молитвослів’ях, щоб він не віддалявся про нас. Піти Ангел-Хранитель може з єдиної причини: якщо людина сама не визнає свого наставника непослухом, гріхами. Але і тут Захисник не покине людину остаточно, він сумуватиме про людський гріх і молитися за свого підопічного Богу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять