Вірячи в Господа, люди, за допомогою молитви, стверджують Його волю! Запевнення Бога про молитву!

«Чи страждає хто з вас, нехай молиться. Веселий чи хто, нехай співає псалми. » (Іак.5: 13)

Великий народ Божий, яке б покоління християн ні взяти, це люди, які моляться. Ці люди зовсім не обов’язково багато говорять про молитву, рекламують свою віру в молитву, або намагаються все про молитву пояснити. Істинно великий народ Божий – це ті смиренні і віддані християни, які насправді не шкодують часу на молитву.

У цих людей не більше часу, ніж у решти з нас. Вони просто вважають молитву важливіше тих речей, якими більшість з нас заповнюють своє життя.

І ці люди більше моляться зовсім не тому, що вони мають інший темперамент або іншу індивідуальність. Вони налаштовані на молитву, тому що вони привчили себе і організували зручний час, місце і форму молитви. Вірячи в могутнього Бога, Який і чує, і відповідає на прохання своїх дітей, ці люди стверджують через молитву Його силу.

Молитеся ви регулярно і гаряче кожен день? Чи можете ви чесно сказати, що спілкування з Богом через молитву є життєво важливою частиною вашого життя? Не кожен християнин може проповідувати, вести спів, бути учасником благодійної місії або здійснювати великі пожертвування. Але немає такого християнина, який не міг би молитися. Як трагічно, що так багато християн втрачають можливість використовувати цей великий дар і силу.

Оскільки Послання Якова є за своїм характером практичним, можна було б природно очікувати, що в ньому буде говоритися про молитву. І це дійсно так. У Посланні Якова 5: 13-18 дані деякі загальні принципи для молитви, які необхідно дуже уважно вивчити.

Деякі обставини, які закликають до молитви

«Чи страждає хто з вас, нехай молиться» (Як. 5:13). Що б не відчувала людина – біль, горе, втрату, депресію або печаль, нехай молиться. Коли Бог відповість на цю молитву необхідною допомогою і силою, нехай ця людина не забуває вихваляти Бога. «Молиться! Чи хто, нехай співає псалми» (Як. 5:13).

«Чи хворіє хто з вас, нехай покличе пресвітерів Церкви, і нехай помоляться над ним, помазавши його єлеєм в ім’я Господнє. І молитва віри зцілить недужого, і Господь його »(Як. 5: 14-15). Звертаючись до того, що, ймовірно, є найпоширенішою з неприємностей, Яків волає до тих, хто хворий фізично. Його богонатхненний рада таким людям полягає в тому, щоб вони закликали пресвітерів церкви помолитися над ними і помазати їх єлеєм.

Цей заклик, здається, ставився до всіх християн і стосувався всіх старійшин, і немає ніяких свідоцтв того, що вся старшина мали силою чудесного зцілення. Таким чином, молитва і застосування єлею, мабуть, мали не символічне або священне, а чисто практичне значення. Завжди доцільно підносити гарячі молитви за хвору людину, оскільки будь-яке зцілення від Бога, хоча і не обов’язково чудотворне. Чудеса сьогодні неможливі, але ми як і раніше повинні молитися за хворих і за їх зцілення природними засобами (наприклад, ліками, процедурами, тілесними функціями і т.д.), які може використовувати Бог.

Помазання єлеєм було тим, що під силу виконати людині, щоб бути знаряддям Бога в природному процесі зцілення. Це було рівнозначно застосуванню ліки (пор. Лк. 10:34). Це не означає, звичайно, що не можна було використовувати інші ліки.

Застосуємо чи сьогодні цей уривок Писання? Звісно. Старійшини в церкві Господа повинні молитися за (т. Е., Від імені) хворих і робити все, що вони можуть, у служінні потребам цього пацієнта. Все це повинно бути зроблено «в ім’я Господа». Обіцянка полягає в тому, що на небесах дадуть відповідь на такі молитви і дії, исцелив хворого.

«І якщо він гріхи вчинив, простяться йому» (Як. 5:15). Будьте уважні, не зрозумійте це твердження не так. Воно не вчить, що хвороба приходить до людей лише як прямий результат їх особистих гріхів. Воно вчить, однак, що під час хвороби людина, можливо, почне замислюватися про те, що він відкидав Бога, коли був більш здоровим, і це змусить його сповідати гріхи і просити вибачення.

«Отже, признавайтесь один перед одним у своїх провинах і моліться один за одного, щоб зцілитися» (Як. 5:16). Така умова прощення, про який щойно йшлося. Потрібно бути досить смиренним, щоб визнати свої гріхи – як перед Богом, так і перед братами – і молитися про прощення. Цей текст зовсім не обов’язково має на увазі «офіційне визнання», сказане перед усією церквою, хоча він, безумовно, має на увазі і це. У ньому також не пропонується встановлений зразок, як повинні робитися такі сповідання. Їх можна зробити в зборах, перед старійшинами (як абсолютно явно мається на увазі в цьому тексті) або будь-яким іншим зручним способом, за допомогою якого зацікавлені сторони можуть дізнатися про покаяння цієї людини.

Яків завершує цей текст про молитву, наводячи приклад сили молитви. «… Багато могутня ревна молитва праведного. Ілля був людина, подібна до нас пристрастями, і він помолився молитвою, щоб дощу не було, і не було дощу на землю три роки і шість місяців. І він знов помолився і небо дало дощ, і земля вродила свій плід »(Як. 5: 16-18).

У Старому Завіті розповідь про ці події знаходиться в 3 Книзі Царств 17-18. Даний приклад наведено для того, щоб показати, що Ілля був простим смертним з тими ж слабкостями, які є і у нас, але Бог почув його, коли той молився. Таким чином, ми можемо бути впевнені, що Бог також почує нас, якщо ми праведні і молимося з вірою.

Запевнення Бога про молитву

Ось лише кілька уривків з Писання, які запевняють нас, що Бог почує і відповість на наші молитви, коли ми молимося згідно Його волі.

«Господь близький до всіх закликає Його, до всіх закликає Його в істині» (Пс. 144: 18).

«Очі Господні на праведних, уші ж Його – на їхній зойк … Кличуть [праведні], і Господь чує, і з усіх утисків їхніх позбавляє їх» (Пс. 33:16, 18).

«Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять. Чи є між вами така людина, яка, коли син його попросить у нього хліба, подав би йому камінь? Або коли риби проситиме, то подасть йому гадину? Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього »(Мф. 7: 7-11).

«Ще поправді кажу вам, що коли б двоє з вас на землі погодились про всяку річ, то коли вони будуть попросили, буде їм від Отця Мого Небесного, бо, де двоє або троє зібрані в моє ім’я, там Я серед них» ( Мф. 18: 19-20).

Християнин, життя якого дійсно наповнена молитвами, – це людина, внутрішньо володіє силою Божою. Церква, що складається з благочестивих християн, які моляться з вірою, – це чудова церква.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять