Що потрібно знати про Страсті Христові, їх хронологія

В часі Великого посту, практикуючі християни активно роздумують над Страстями Господа Ісуса Христа, згадуючи Його велику жертву, принесену заради всього людства.

Насправді, не всі християни повної мірою розуміють, що таке Страсті Христові, коли вони почалися, а також, чому все сталося саме так. Страсті Христові – це Його випробування, що почалися після входу в Єрусалим, що і стало точкою запуску мук Ісуса.

Хоч зовні вхід Господа в Єрусалим і був дуже урочистим, мав яскравий святковий забарвлення, але у цього свята був дуже трагічний характер, що довели події, що відбулися далі.

Все, що потрібно знати про Страсті Христові

Детально розглядаючи тему Христових Страстей, варто сказати, що почалися страшні муки Ісуса з його урочистого в’їзду в Єрусалим. У той день, практично всі сприймали Ісуса, як Царя, раділи його прибуттю, не звертаючи увагу на невдоволення первосвящеників і вчителів того часу.

Люди стелили під ноги Спасителя, який прийшов до них, щоб врятувати, не тільки пальмові гілки, але і власний одяг, доводячи свою повагу. Народна радість і захоплені оклики, за пару днів перетворилися на суцільне невдоволення, а люди, які бачили в Ісусі істинного Царя, перетворилися в розлючений натовп, яка бажає побачити смерть Ісуса на хресті.

Можна довго міркувати, чому сталося саме там, але швидше за все, захоплені оклики перетворилися в ненависть і бажання розіпнути Спасителя з наступних причин:

А люди чекали побачити в Ісусі саме політичного лідера, який зможе забезпечити безбідне існування і звільнить від колишніх законів, а не рятівника душі;
люди розраховували, що Ісус візьме в Свої руки правління Ізраїлем, але ніяк не розраховували почути, що Його Царство не від світу цього;
проповідую Ісусом Царство не обіцяв фізичних благ, грошей, розкішного життя, припинення гонінь ізраїльського народу, тому люди прийшли до висновку, що від такого Правителя їм толку точно не буде.

У той час, коли люди чекали перемоги земної, Ісус запропонував їм осягнути Царство Небесне, щоб перебувати разом з Господом вічно. Звичайно ж, не отримавши очікуваного, люди запалилися зсередини неймовірною ненавистю і готові були віддати Ісуса на смерть, що в підсумку і сталося.

Навіть незважаючи на те, що в день урочистого входу в Єрусалим, Ісус був оточений натовпом, Він поступово прагне усамітнитися, оскільки знає, яке майбутнє На нього чекає. Повністю один, Христос залишився саме в Гефсиманському ніч, коли після Таємної Вечері вийшов в сад молитися.

Саме в цей момент почалася низка Його мук і страждань, яка закінчилася смертю.

Трохи про хронологію Христових страстей

Як уже згадувалося вище, можна вважати, що Пристрасті Ісуса почалися зі в’їзду в Єрусалим, але основні муки, які привели до смерті, почалися саме в Гефсиманському саду.

Після того, як Христос пішов у Гетсиманський сад, почалися такі події:

віддалившись від учнів на невелику відстань, Христос починає молитися, попросивши їх пильнувати;
учень Юда призводить до Христа вчителів того часу і воїнів, видавши Його поцілунком;
після того, як Спасителя забирають воїни, Він вирушає на суд у Пилата;
над Ісусом знущаються, насміхаються, одягають в терновий вінець, дають нести важкий хрест на Голгофу;
Ісуса розіп’яли на хресті разом з двома розбійниками.

Багато хто думав, що зі смертю Ісуса все закінчилося, немає ніякого Небесного Царства, ніяких Господніх чудес, а розп’ятий був самозванцем.

Судячи з того, які муки довелося перенести Ісусу, як людині, можна було подумати, що Він терпить це дійсно через Своєю повністю людської природи і, ні про яке божественне походження мови бути не може.

Насправді, все відбувалося саме так, щоб Син Господній врятував людство, а оскільки зробити це можливо було саме через муки, Йому довелося пережити Страсті і смерть.

Своєю мученицькою смертю на хресті, саме як людина, Христос зміг возз’єднати людини з Богом для вічного життя, що і було Його основною місією.

Ісус взяв на себе всі наслідки, які приніс гріх людині, витерпів всі страждання в людському тілі, які тривали майже цілий тиждень, щоб кожен зараз зміг задуматися, яке наслідок мають недобрі справи.

Така жертва Господа змушує задуматися про те, що все ж варто міняти своє життя на краще, адже якщо навіть читаючи слова про Страсті з Євангелія мурашки йдуть по шкірі, то які відчуття повинні бути у кожного, усвідомлюючи, що він розпинає Христа своїми вчинками кожен день . Пристрасті Христові мають дуже глибокий сенс, який варто усвідомити кожному, щоб врятувати свою душу і, нарешті возз’єднатися з Богом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
Принять